חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

כיצד אומגה 3 משפרת הבריאות שלך ושל העובר שלך

60% ממשקל מוחו של העובר שלך הוא שומן, כאשר הרכיב השומני הנפוץ ביותר במוח הוא DHA מקבוצת אומגה 3. מדוע כדאי ליטול תוסף תזונה ומה קורה אם קיים מחסור באומגה 3?
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 16.12.2016
  • עדכון 17.03.2025
  • 4 דקות קריאה
אומגה 3 בהיריון

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    מחקרים מוכיחים שצריכת אומגה 3 בהיריון משפרת את התפתחות המוח ומערכת העצבים של העובר

  2. 2

    ניתן לספק את הקצובה המומלצת של אומגה 3 באכילת שתי מנות דגים בשבוע

  3. 3

    איגודים רפואיים ברחבי העולם ממליצים לנשים בהיריון על צריכת אומגה 3 במינון של 200 מ”ג DHA ביום

כבר שמעת וקראת כל מה שצריך על חשיבות החומצה הפולית בשלושת החודשים הראשונים להיריון, גם על כך שאת עלולה לסבול מאנמיה מחוסר ברזל במהלך ההיריון, אבל ייתכן שאת לא מכירה מספיק בחשיבותן של חומצות שומן מסוג אומגה 3 ובהשפעתן על תוצאות ההיריון שלך.

מהן חומצות שומן מסוג אומגה 3?

חומצות שומן מסוג אומגה 3 הן חומצות שומן בלתי רוויות. הגוף שלנו אינו יודע לייצר אומגה 3 בעצמו על כן יש להוסיף את חומצות השומן הללו לתפריט כמזון או ליטול אותן תוספי תזונה.

ישנם שלושה סוגים של חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3:

  1. α-linolenic acid – ALA
  2. Eicosapentaenoic acid – EPA
  3. Docosahexaenoic acid – DHA

ההנחיות המקובלות כיום לצריכה של אומגה 3 במהלך ההיריון וההנקה, הנחיות שמתבססות על איגודים רפואיים בארצות הברית ובאירופה ועל רופאי הנשים בישראל, הן ליטול מינון של לפחות 200 מ”ג DHA ביום.

אמנם אכילת שתי מנות דגי ים בשבוע יכולה לספק את הקצובה המומלצת, אלא שלא כל הנשים צורכות דגים בכמות כזו. DHA נמצאת בעיקר בדגי ים. מוצרי מזון נוספים המכילים אומגה 3, כמו שמן קנולה, שמן פשתן ואגוזי מלך מכילים רק את חומצת השומן ALA ואין בהם DHA. כידוע, משרד הבריאות מזהיר כי דגי ים גדולים עלולים להכיל כספית ברמה גבוהה, שתסכן את העובר. לעומת זאת, ניתן ורצוי לאכול דגים ממי הים התיכון, או שמגודלים בבריכות בארץ, לרבות טונה מקופסאות שימורים. אלא שחשוב להדגיש כי דגי בריכות אינם עשירים דיים ב-DHA.

מדוע העובר שלך זקוק לאומגה 3?

מחקרים רבים מצביעים על כך שאומגה 3 עוברת דרך חבל הטבור לעובר במהלך ההיריון ובחלב אם במהלך ההנקה. המחקרים מוכיחים גם שצריכת אומגה 3 בתקופה הזו משפרת את התפתחות וחדות הראייה ומפחיתה בעיות התפתחותיות. במחקרים נוספים הוכח כי ילדים שנולדו לאמהות שנטלו אומגה 3 במהלך ההיריון וההנקה, היו בעלי התפתחות טובה יותר של המוח ושל מערכת העצבים לעומת תינוקות לאמהות שלא נטלו את התוסף. כמו כן, מחקרים מדגימים כי תוספת של אומגה 3 לתפריט של נשים בהיריון מעלה בקרב ילדיהן את התוצאות במבחנים קוגניטיביים ובמבחני ריכוז, את רמת האינטליגנציה (IQ) ואת היכולות החברתיות, ומשפיעה על תבניות שינה, תפקוד של מערכת החיסון ועוד.

האם את זקוקה לתוסף תזונה מסוג אומגה 3?

כפי שציינו נטילת תוסף תזונה ייעודי המכיל חומצות שומן מסוג אומגה 3 עשויה לשפר את בריאות העובר שלך, אבל לא רק: היא מסייעת גם בשיפור הבריאות שלך, בפרט אם תמשיכי ליטול את התוסף לאחר הלידה, במהלך ההנקה ואף יותר.

חומצת שומן DHA חשובה לבריאות שלך משום שהיא חיונית לתפקוד תקין של כל רקמות הגוף שלך. אומגה 3 מהווה מרכיב חשוב במערכת העצבים המרכזית במוח, מבחינת הולכה עצבית, יש לה תרומה בהפחתת מצבי דלקת, היא מסייעת לקרישיות הדם, חיונית לתפקוד של רשתית העין ועוד. כמו כן, ישנן הוכחות מחקריות כי צריכת אומגה 3 (מדגים או מתוספי שמן דגים) מפחיתה את הסיכון ללידה מוקדמת ומשערים שהיא יכולה להפחית את הסיכון לדיכאון לאחר לידה.

לכן, אם את נמנעת מאכילת דגים, ההמלצה היא ליטול תוסף אומגה 3 ממקור דג/אצה המותאם להיריון ולהנקה, ומכיל לפחות 200 מ"ג DHA.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    סטילאר סטילאר

    סטילאר

    קרם מקומי לכאבי מפרקים, שרירים וגידים על בסיס 7.5% חומצות שומן אסטריות (CFA)
     86.60
    ברזל פלוס בד"ץ ברזל פלוס בד"צ

    ברזל פלוס בד"צ

    טבליות המכילות ברזל קל לעיכול, חומצה פולית, ויטמין B12 וויטמין C
    כשר למהדרין
     112.90
    ויטמין D-1000 טבליות ויטמין D-1000 טבליות

    ויטמין D-1000 טבליות

    טבליות ללעיסה המכילות ויטמין 1000 D יחב״ל
     57.40
    פולאט 400 פולאט 400

    פולאט 400

    טבליות המכילות מתיל פולאט 400 מק״ג
     60.40
    כתבה
    מה אוכלים כשיש עצירות

    אנזימי עיכול: כיצד שומרים על איזון נכון של אנזימי עיכול?

    מהם אנזימי עיכול, מדוע הם מתדלדלים ולמה זה גורם, וכיצד אפשר להחזיר למערכת העיכול?
    ד"ר סיגל טפר ·דיאטנית קלינית RD ואפידמיולוגית, יועצת לתוספי תזונה, אלטמן
    כתבה
    שבוע 38 להיריון

    שבוע 38 להיריון

    תהליך הלידה עשוי להיות ארוך, מתיש ותובעני. בן.ת הזוג יכולים בהחלט להקל על התהליך ולעזור לך לעבור את הלידה בצורה קלה יותר. הפעם את צריכה לתת לו.ה לקרוא... העובר שלך שוקל עתה כ-3,100 ק"ג, ואם עניין המשקל מטריד אותך ואת תוהה כמה ק"ג תשילי מעלייך עם הלידה - לפנייך ההסבר
    פרופ' אייל שיינר ·רופא נשים מומחה, בי"ח סורוקה ולימור בן חיים, דיאטנית קלינית, קופ"ח כללית
    כתבה
    טיפים לעצירות ונפיחות בבטן

    הורדת נפיחות בבטן ועצירות – טיפים להקלה שיכולים לעזור

    הבטן נפוחה? היציאות לא סדירות? יש ימים שהבטן מלאה בגזים? נתחיל בכך שזה קורה לכולם – הבטן שלנו משתנה במהלך היום ונוטה להתנפח במידה אחרי ארוחות. אבל לפעמים יש נפיחות בטנית מעבר לרגיל. כשהיציאות לא סדירות והצואה לא מתפנה כמו שרצוי זה עלול ליצור גזים. למה זה קורה, ואיך אפשר לטפל בזה?
    טלי נחום
    טלי נחום ·דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
    כתבה
    שבוע 26 להיריון

    שבוע 26 להיריון

    את עוברת לשליש השלישי של היהריון! זה הזמן לברר לגבי קורס הכנה ללידה, בעיקר אם זהו הריונך הראשון. וגם: על תופעת ה"כמעט התעלפות", ואיך נמנעים ממנה. העובר שלך כבר רגיש לקולות, עיניו נפקחות והוא יכול להבחין בין טעם מתוק לטעם מלוח. ומה לגבי התזונה שלך? היריון הוא ממש לא הזמן לדיאטה, אכלי מאוזן – לא יותר מדי ולא פחות מדי.
    פרופ' אייל שיינר ·רופא נשים מומחה, בי"ח סורוקה ולימור בן חיים, דיאטנית קלינית, קופ"ח כללית
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות