חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

אי סבילות ללקטוז: האם אתם רגישים למוצרי חלב?

אם בכל פעם שאתם אוכלים או שותים חלב ומוצריו אתם חווים תחושות כגון נפיחות, גזים, כאבי בטן, ואפילו שלשול, ייתכן שאתם סובלים מרגישות ללקטוז. מדוע זה קורה?
דנה כהן · נטורופתית, אלטמן
  • פרסום 17.12.2016
  • עדכון 29.10.2024
  • 2 דקות קריאה
מוצרי חלב לקטוז

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    ישנם רבים המפתחים רגישות לחלב ולמוצריו, מצב שבו הגוף אינו מסוגל לעכל כמויות גדולות של לקטוז (סוכר החלב) ובשמו הרפואי אי סבילות ללקטוז

  2. 2

    כדי לספוג ולעכל את סוכר החלב, הגוף זקוק לאנזים לקטאז, שמפרק את הלקטוז לחומרים הניתנים לספיגה. כאשר אין בגוף כמות מספקת של לקטאז, מצטבר לקטוז במערכת העיכול וגורם לאי נעימות רבה ולאי נוחות

  3. 3

    לא חייבים לוותר על מוצרי החלב החיוניים לגוף, הפתרון המומלץ הוא שימוש בתוספי אנזימים לעיכול המסייעים לגוף לעכל את הלקטוז

אוהבים חלב ומוצריו אבל מתקשים לעכל אותם או חשים אי נוחות אחרי אכילתם? מוצרי חלב הם מהאהובים ומהחשובים שבמאכלים, אך לא מעט אנשים מתקשים ליהנות מהם. הסיבה היא רגישות שקיבלה את השם הרפואי אי סבילות ללקטוז. האם הסובלים מכך חייבים לוותר על מוצרי חלב? ממש לא. הפתרון בהמשך.

מדוע זה קורה?

הלקטוז הינו דו סוכר המצוי בחלב ומורכב משני חד סוכרים: גלוקוז וגלקטוז. גוף האדם מסוגל לספוג מהמעיים אך ורק חד סוכרים, ולכן הוא חייב כמות מספקת של האנזים לקטאז, המיוצר בדופן המעי הדק, שמפרק את הלקטוז לחומרים הניתנים לספיגה. כאשר אין בגוף כמות מספקת של לקטאז, מצטבר לקטוז במערכת העיכול וגורם לאי נעימות רבה ולאי נוחות.

מתברר שאנשים רבים סובלים בתקופות שונות בחייהם מתופעות במערכת העיכול שנגרמות כתוצאה של אכילת מוצרי חלב, אך לא כולם מודעים לכך שהגורם להן הוא תופעת האי סבילות ללקטוז, ושאפשר למנוע אותה.

מהם התסמינים לרגישות ללקטוז?

התסמינים השכיחים ביותר הם:

חומרת התסמינים שונה מאדם לאדם ולתלויה במידת הרגישות האישית והיכולת לעכל לקטוז.

איך מתפתחת אי סבילות ללקטוז? 

במרבית המקרים מחסור בלקטאז הוא מצב שמתפתח באופן טבעי עם השנים. בדרך כלל, חלה ירידה בכמות הלקטאז המיוצרת בגוף, החל מגיל שנתיים. עם זאת, במקרים רבים התסמינים יופיעו רק בגיל מבוגר. בנוסף, קיימים מספר גורמים נוספים לאי סבילות ללקטוז, ביניהם מחלות שונות של מערכת העיכול, שמתאפיינות בפגיעה ברירית המעי.

כיצד מטפלים במצב של רגישות ללקטוז?

לכאורה, אפשר לחיות גם ללא מוצרי חלב. עם זאת, חלב ומוצריו הם מקור חשוב של סידן, ויטמינים וחלבונים. לכן, מומחי בריאות בעולם ממליצים לא לוותר על צריכת מוצרי חלב, גם במצבים של אי סבילות ללקטוז. הפתרון המומלץ הוא שימוש בתוספי אנזימים לעיכול המסייעים לגוף לעכל את הלקטוז שבחלב ולהתמודד עם תופעות הלוואי. המלצות נוספות תוכלו לקרוא כאן.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    60 כמוסות
    סופר Q-10 60 מ"ג סופר Q-10 60 מ"ג

    סופר Q-10 60 מ"ג

    כמוסות המכילות קואנזים 60 Q-10מ״ג בתוספת ביופרין®
     171.30
    זים Gaz זים Gaz

    זים Gaz

    טבליות המכילות אנזים המסייע לעיכול קטניות וירקות
     84.60
    120 טבליות למציצה
    ויטמין B12 פלוס 120 ויטמין B12 פלוס 120

    ויטמין B12 פלוס

    טבליות למציצה המכילות ויטמין B12 1200 מק"ג וחומצה פולית
     110.80
    100 כמוסות
    לקטזין 100 לקטזין 100

    לקטזין

    כמוסות המכילות אנזים לקטאז המסייע לעיכול מוצרי חלב
     112.90
    כתבה
    פציעות ריצה

    למקומות, היכון, רוץ, אבל בזהירות: כיצד להימנע מפציעות ריצה?

    ריצה תורמת לירידה במשקל, משפרת את הכושר, תורמת לבריאות ומעלה את מצב הרוח, אבל רגע לפני שאתם יוצאים לאימון הריצה הבא, כדאי להבין איך כדאי  לנהוג כדי למנוע פציעות ריצה ונזקים, ואיך מטפלים בהם אם כבר קרו.
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    דיאטה מתאימה

    איזו דיאטה הכי מתאימה לך?

    מבין שפע הדיאטות הסובבות אותנו, מהי הדיאטה המתיישבת טוב ביותר עם אורח החיים, ההעדפות והצרכים שלך?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    כאבים בשכמות

    משכמה ומעלה – מה שכדאי לדעת על כאבים בשכמות

    כאבים בשכמות עלולים להטעות – על אף שהם נפוצים מאוד ולרוב מקורם בשריר תפוס, לעיתים הם עלולים להיות ביטוי למצבים בריאותיים מסוכנים הרבה יותר. איך נזהה ואיך נתמודד? בכתבה הבאה.
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    כיצד ניתן להפחית את רמות הכולסטרול בעזרת תזונה

    הסגולות והיתרונות הבריאותיים של שמן אורגנו פראי

    בעבר שמענו לא מעט על אורגנו, בעיקר ברוטב לפסטה או כתיבול לפיצה. בעצם מדובר כאן בצמח שאולי נראה "סתמי" אבל האמת היא שהוא טומן בחובו סגולות רבות ועוצמתיות. כנראה שלא בכדי עשו בו שימוש לרפואה בעת העתיקה, למאכל עוד.
    יעל דונגי
    יעל דונגי ·הרבליסטית קלינית MIHA, Cl.H
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות